Prológus

Esti Próféta 1998. május 2.



RENDKÍVÜLI HÍREK!!!



GYŐZELEM! A VARÁZSVILÁG VÉGRE FELLÉLEGEZHET!

Ma hajnalban Harry Potter, A Fiú, Aki Túlélte, legyőzte Őt, Akit Nem Nevezünk Nevén, megszabadítva a Varázsvilágot, és elhozva a várva-várt BÉKÉT!
Bár a Kis Túlélő nem kívánt nyilatkozni, szerkesztőségünkhöz eljuttatott információkból tudjuk, hogy az Aranytrió mindhárom tagja túlélte az ütközetet. Sajnos sokan nem voltak ilyen szerencsések – az áldozatok névsora a hatodik oldalon – köztük a Roxfort igazgatója, Perselus Piton sem, akiről kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben mégis a Fény oldalán állt, és hősi halált halt a Végső Csata éjszakáján. Nyugodjék békében!
(cikkünk a negyedik oldalon folytatódik, fotók a hetedik oldalon)

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1998. május 3.



RENDKÍVÜLI HÍREK!!!



HIHETETLEN, PERSELUS PITON MÉGIS ÉL!

Szerkesztőségünk megtudta, hogy Perselus Piton, A Hős, Aki Évekig Átverte Őt, Akit Nem Nevezünk Nevén, mégis túlélte a Végső Csatában elszenvedett sérüléseit, bár az állapota kritikus, és jelen pillanatban is a Szent Mungo Varázslény Okozta Sérülések Osztályán küzdenek az életéért. Amennyiben a későbbiekben bővebb információval rendelkezünk a professzor állapotáról, illetve a csodával határos túlélés körülményeiről, azonnal tájékoztatni fogjuk olvasóinkat. Szerkesztőségünk minden dolgozója nevében kívánunk ennek a nagyszerű és bátor hősnek mielőbbi, gyors felépülést!
A Perselus Piton életéről szóló sorozatunk első részét az ötödik oldalon találják.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1998. szeptember 1.



AZ ARANYTRIÓ ÚJRA AZ ISKOLAPADBAN!

Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger visszatért a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, hogy befejezzék félbehagyott tanulmányaikat. Mint az olvasóink előtt is ismert, az Álomhármas tagjai nem fejezték be hetedik évüket a Roxfortban, helyette a Tudjukki legyőzéséhez szükséges kutatásukat végezték, miközben Tudjukki emberei elől bujkáltak.
Most, hogy Tudjukki árnyéka már nem vetül a varázslótársadalom életére, hőseink végre ismét a roxforti tanulók nyugalmas hétköznapjait élhetik, és csak a vizsgák azok, amik miatt izgulniuk kell.
(cikk folytatása a következő oldalon)

~SS/HG~

Esti Próféta 1998. október 11.



PERSELUS PITON ELHAGYHATTA A SZENT MUNGÓT!

Ma reggel Perselus Piton, A Hős, Aki Évekig Átverte Őt, Akit Nem Nevezünk Nevén, öthónapnyi kezelés és rehabilitáció után végre elhagyhatta a Szent Mungo Varázslény Okozta Sérülések Osztályát. A Roxfort egykori igazgatója nem kívánt nyilatkozni – fotónkon a barátságtalan és elutasító viselkedése –, helyette megátkozással fenyegette munkatársunkat. Szerkesztőségünk valamennyi dolgozóját mélyen felháborította ez az ellenséges megnyilvánulás, és szeretnénk megjegyezni, hogy bármekkora hőstettet hajtott is végre Perselus Piton, az nem menti fel eme modortalanság alól.

~SS/HG~

Esti Próféta 1998. november 2.



MINERVA McGALAGONY AZ IGAZGATÓI SZÉKBEN!

A mai naptól Minerva McGalagony a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola hivatalosan kinevezett igazgatója. Az ünnepélyes keretek közt letett hivatali esküt maga a Mágiaügyi Miniszter, Kingsley Shacklebolt ellenjegyezte. McGalagony igazgatónő, aki Perselus Piton távozása óta megbízottként töltötte be ezt a pozíciót, minden bizonnyal méltó lesz erre a felelősségteljes posztra. Az igazgatónő nem felelt a kérdéseinkre, sürgős tenni- és elintéznivalóira hivatkozva azonnal visszatért a Roxfortba. Szerkesztőségünk valamennyi munkatársa eredményes és sikeres munkavégzést kíván a „régi”-új igazgatónak!
A Minerva McGalagony életéről szóló összefoglalónkat a tizenötödik oldalon találják.

~SS/HG~

Reggeli Próféta Apróhirdetési rovat 1999. január 11.



ÁLLÁSAJÁNLAT VÁLLALKOZÓ KEDVŰEKNEK!

A Weasley Varázsvicc Vállalat új munkatársakat keres! Ha érzel magadban kellő bátorságot és nyitottságot az új dolgokra, ha szeretsz kísérletezni és nem félsz egy-két előre nem látható balesettől, ha rendelkezel humorérzékkel és nem vagy sértődős, emellett tudsz bánni az emberekkel, itt a helyed!
Versenyképes fizetés, karrierépítési lehetőség, és mindemellett vicc vicc hátán!
Jelentkezz a „Hülyeség akaraterővel” jeligére, vagy személyesen Fred és George Weasleynél a Weasley Varázsvicc Vállalat üzletében az Abszol úton!

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1999. április 20.



ARTHUR WEASLEY ÚJ MUNKAKÖRBEN!

Arthur Weasleyt, aki eddig a Mágiaügyi Minisztérium Varázstárgyelkobzási osztály munkatársaként teljesített hivatali szolgálatot, a mai nappal Kingsley Shacklebolt Mágiaügyi Miniszter előléptette a Mágikus Rendészeti Osztály másodhelyettesévé. Mr. Weasley kérdésünkre elmondta, hogy nagy megtiszteltetés ez mind az ő, mind pedig a családja számára, és mindent meg fog tenni, hogy méltónak bizonyuljon a poszt betöltésére.
Az Arthur Weasleyvel készült interjúnkat a nyolcadik oldalon találják.

~SS/HG~

Esti Próféta 1999. június 18.



AZ ARANYTRIÓ BEFEJEZTE ROXFORTI TANULMÁNYAIT!

Harry Potter, Hermione Granger és Ron Weasley befejezte hetedik évét a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, belépve ezzel a felnőttkor kapuján. Az Aranytrió tagjai nem kívántak nyilatkozni lapunknak, azonban egy hozzájuk közeli forrástól megtudtuk, hogy Harry Potter és Ron Weasley szeptembertől aurorképzésen fog részt venni, Hermione Granger pedig a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottja lesz.
Sok sikert kívánunk mindhármuknak!

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1999. július 3.



PERSELUS PITON HAJTHATATLAN!

Bár rendszeresen és kitartóan próbáltuk szóra bírni, Perselus Piton makacsul ellenállt minden megkeresésünknek, és továbbra is megtagadott minden nyilatkozatot; utoljára pedig kiküldött riporterünk ellen fordult. Munkatársunk – akit jelenleg is a Szent Mungo Varázslati Traumák Osztályán kezelnek, és akinek mielőbbi felépülést kívánunk – távolságtartási kérelmét a Roxfort egykori igazgatójával szemben még nem hagyta jóvá a Wizengamot.
Perselus Pitonnal nem kívánunk a jövőben interjút készíteni.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1999. augusztus 15.



PERSELUS PITON ÚJRA A ROXFORTBAN!

Szerkesztőségünk tegnap kapta a hírt, miszerint Perselus Piton szeptembertől újra a Roxfort professzora lesz. Tegnap délután Minerva McGalagonyt, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatónőjét látták kijönni Perselus Piton Fonó sori lakásából, és egy, az igazgatónőhöz közeli forrás megerősítette, hogy a bájitaltanprofesszor újbóli munkába állásának részleteit beszélték meg. Lapzártáig nem sikerült Minerva McGalagonyt elérnünk, hogy nyilatkozzon.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1999. szeptember 1.



HERMIONE GRANGER MÁTÓL A MINISZTÉRIUMBAN!

Hermione Granger, az Aranytrió tagja, és akit nemzedéke legokosabb boszorkányaként tartanak számon, a mai naptól a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazottjaként kezdi meg munkával szorgos hétköznapjait mint a Mágikus Lények Szabályozásával és Ellenőrzésével Foglalkozó Főosztály munkatársa. Sok sikert kívánunk neki!

~SS/HG~

Reggeli Próféta 1999. szeptember 13.



POTTER ÉS WEASLEY AZ AURORKÉPZŐBEN!

Harry Potter, A Fiú, Aki Megszabadított Minket, és Ron Weasley, Harry Potter legjobb barátja ma megkezdte tanulmányait a Griffendél Godrik Akadémia Általános Aurorképzésén. Szerkesztőségünk minden tagja nevében sok sikert és kitartást kívánunk mindkettőjüknek!

~SS/HG~

Esti Próféta 2000. november 23.





ESKÜVŐ A LÁTHATÁRON!

Örömteli eseményről értesíthetjük Tisztelt Olvasóinkat. Harry Potter ma délután eljegyezte Ginevra Molly Weasleyt – és ha hihetünk a pletykáknak, hamarosan Hermione Granger ujjára is felkerül az a bizonyos ékszer. Amint értesülünk az esküvő időpontjáról, tájékoztatjuk olvasóinkat.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 2001. július 21.



POTTER-WEASLEY ESKÜVŐ!

Harry James Potter a tegnapi napon a legnagyobb titokban elvette Ginevra Molly Weasleyt. A ceremónia szűk családi- és baráti körben zajlott, a sajtó teljes kizárásával, bár munkatársainknak ennek ellenére sikerült néhány pillanatot elcsípni (fotók a harmadik oldalon).
A vőlegény tanúja Ron Weasley volt, a menyasszonyé pedig Hermione Granger, akiknek az eljegyzéséről szintén örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat.
Sajnos nyilatkozni ez alkalommal sem kívánt egyikük sem.

~SS/HG~

Esti Próféta 2003. július 3.



POTTER ÉS WEASLEY AUROROK!

Harry Potter és Ron Weasley a mai napon sikeres vizsgát követően befejezte tanulmányait a Griffendél Godrik Akadémia Általános Aurorképzésén, ami után – a jól megérdemelt pihenést követően – augusztustól mindketten a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Főosztályán teljesítenek majd szolgálatot.
A délelőtti diplomaosztóról készült fotó- és interjúsorozatunkat a hatodik oldalon találják.

~SS/HG~

Esti Próféta 2003. augusztus 23.


ROMIONE KIMONDTA A BOLDOGÍTÓ IGENT!

Ronald Weasley és Hermione Granger, az Aranytrió szerelmespárja a mai napon összeházasodott. Szerkesztőségünk már meg sem lepődik, hogy mindketten elzárkóznak mindennemű nyilatkozattól. Azért minden munkatársunk nevében sok boldogságot kívánunk nekik!
(Fotók a következő oldalon.)

~SS/HG~

Reggeli Próféta 2003. október 7.


A POTTER-WEASLEY HÁZASPÁR ELSŐ GYERMEKÉT VÁRJA!

A Szent Mungo egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa informálta lapunkat, hogy Harry Potter és Ginny Weasley-Potter első gyermekét várja. Potter és felesége nem kívántak válaszolni a kérdéseinkre. Természetesen amint bővebb tudnivalóval szolgálhatunk, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 2004. február 16.


RONALD WEASLEY VERSENYSEPRŰRE CSERÉLI AURORI JELVÉNYÉT!

Ronald Weasley felmondott a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűnüldözési Osztályán, és leszerződött védőnek a Chudley Csúzlikhoz. Weasley megkeresésünkre elmondta, hogy régi, dédelgetett álma vált ezzel valóra, és alig várja, hogy megkezdhesse a felkészítőedzéseket.
Hajrá, Csúzlik!
Ronald Weasleyvel készült interjúnkat a negyedik oldalon olvashatják.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 2004. április 17.


MEGSZÜLETETT A POTTER-WEASLEY HÁZASPÁR ELSŐ GYERMEKE!

Tegnap kora este Ginny Weasley-Potter világra hozta első, Harry Potterrel közös gyermekét. Lapunk úgy tudja, az anyuka és a baba is jól vannak, és a kisfiú a James Sirius Potter nevet kapta. Szerkesztőségünk valamennyi munkatársa sok boldogságot és jó egészséget kíván a családnak!
Vajon a Weasley-Granger házaspár otthonának nyugalmát mikor veri majd fel apró lábak dobogása?
Fotókkal (sajnos) nem szolgálhatunk.

~SS/HG~

Reggeli Próféta 2005. május 2.*


ÜNNEPI BÁL A HETEDIK ÉVFORDULÓ ALKALMÁBÓL!

Tisztelt Olvasóink!
Ma este a Mágiaügyi Minisztérium Ünnepi Bált rendez azon alkalomból, hogy immár hetedik éve Nem Kell Nevén Neveznünk Őt, Akit Nem Nevezünk Nevén. Lapunkat a minisztérium nagyra becsült munkatársa, Dolores Umbridge tájékoztatta a nagyszabású eseményről, mely otthont ad a megemlékezésnek, egyúttal vendégül látva a neves évforduló valamennyi olyan személyét, aki hozzájárult, hogy újra a Béke időszakát élhessük immáron hetedik éve.
Az eseményről készült összefoglalót, valamint az ott készült fotókat holnapi, ünnepi különkiadásunkban olvashatják.

~SS/HG~

*Történetünk a mai esti eseményekkel veszi kezdetét a következő fejezetben.